2Cellos : 2 Fețe – Stjepan Hauser și Luka Šulić

starmagazin.eu
Read Time1 Minute, 55 Second

Încă la începutul anilor 20, Hauser a evoluat în cele mai mari teatre din Europa ca solist și cu multe dintre cele mai importante orchestre din Europa și străinătate, aterizând în țări precum Asia, Africa de Sud, Noua Zeelandă și Statele Unite. Debuturile sale au avut loc în săli de concerte de prestigiu, cum ar fi Wigmore Hall din Londra , Royal Albert Hall (tot la Londra), Concertgebouw din Amsterdam și în South Bank Center .

El a fost distins cu numeroase premii internaționale prestigioase pentru măiestria sa din Marea Britanie, în ciuda vârstei fragede și a primit onoarea de a cânta pentru Prince of Wales Charles atât la Palatul Buckingham, cât și la Palatul St. James  . 

Hauser a avut norocul să fie unul dintre ultimii virtuoși de violoncel care au fost auziți de Rostropovič înainte de moartea sa, în aprilie 2007 . Rostropovič l-a ales în 2006 pentru a susține un concert de gală la Palazzo Vecchio din Florența, unde a fost lovit de îndemânarea acestui tânăr violoncelist.

Hauser a lucrat cu unii dintre cei mai populari artiști din scena clasică precum Rostropovič, Bernard Greenhouse, Heinrich Schiff , Arto Noras, Frans Helmerson, Philippe Muller, Stephen Kovacevich, Mennahem Pressler și Ivry Gitlis 

The 2Cellos : Stjepan Hauser și Luka Šulić 

În 2011, a fondat împreună cu prietenul și colegul său Luka Šulić duo-ul violoncelist 2Cellos cu care aranjează și interpretează piese de muzică contemporană, de la repertoriu la Michael Jackson , Guns N ‘Roses , Muse și U2 .

În ianuarie a aceluiași an, duo-ul muzician a postat pe YouTube un videoclip cu Smooth Criminal al lui Michael Jackson. Abilitatea lor îl impresionează pe Sir Elton John  care îi invită pe amândoi să se alăture trupei sale în ultimul turneu mondial din 2011 . 

Împreună cu Šulić înregistrează un album în care apar piese precum Welcome to the Jungle (Guns N ‘Roses), o melodie pentru care a fost filmat și un videoclip muzical și , desigur, Smooth Criminal . Recordul numit 2Cellos a fost lansat pe 14 iunie 2011 sub eticheta Sony Music .

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Next Post

Voce și violoncel, videoclipurile muzicale ale lui Benedetta cu Hauser aduna milioane de fani pe internet

Benedetta Caretta , Paduana din Carmignano di Brenta – Italia , absolventă a liceului lingvistic, a studiat canto si jazz, în al cincilea an de conservator, precum și chitară și pian. În 2010, când avea treisprezece ani, a câștigat a doua ediție de tinere talente Io Canto , primind o […]

Inscrie-te la News