Acolo unde se intalneste talentul cu nevoile lumii acolo este vocatia ta

starmagazin.eu
Read Time6 Minutes, 58 Seconds

Banul nu este murdar, nu este un blestem. Banul este o formă de energie. Iar ceea ce-­l face sa devină bun sau rău, curat sau murdar este modul în care vine folosit. Nu exista un sfânt în lumea aceasta sa nu fi folosit banul pentru a-­si îndeplini misiunea. Gândiți­vă la mama Teresa de Calcutta, la Dalai Lama, la Papa Giovanni si nu mai departe la toti sfinţii si preoţii. De aceea am hotărât sa dedic acest articol la bogăţie si prosperitate. In speranta de a alimenta gândirea si ca sa poţi aduce în viaţa ta bogăţie si prosperitate. Am adunat câteva teorii, de la experţii materiei, din diferite părţi ale lumii. Pe aceasta tema, sunt încă multe de spus, dar este primul pas pe care te ajut să-­l faci si care are nevoie si de bunavointa ta.

Lectura placuta.

TE VREAU BOGAT – M. HALL

Am decis sa intitulez acest articol în acest fel din diferite motive. Pentru început, Te vreau bogat deoarece, daca ai la dispoziţie mijloacele si banii necesari ca sa faci ceea ce­-ți place sa faci în viaţa, vei deveni un om mai bun. Desigur sunt si excepţii, dar cu independenţă financiară ai posibilitatea sa priveşti în interiorul tău, să-­ţi găseşti pasiunile tale si sa realizezi acele talente care te fac sa fii unicat. Iar daca tu rămâi concentrat în realizarea ta, vei fi cu siguranta mult mai fericit, mai hotărât să­-ţi trăiești viaţa si desigur, mai decis sa dai ajutorul tău si altora.

Aristotel spunea:”Acolo unde se intalneste talentul cu nevoile lumii acolo este vocatia ta.”

Te vreau bogat deoarece, ştiu ce înseamnă sa trăieşti viaţa numai muncind pentru bani. Sa lucrezi pentru bani te reduce sclavul banului si banul patronul tău. Daca faci parte din clasa medie, tu munceşti doar ca sa supravietuiesti si să-ţi plăteşti facturile. Viaţa are tot mai mult de a face cu banii cu consumul si lucrul acesta te micşorează. Dar daca ești bogat, financiar independent, atunci este banul cel care lucrează pentru tine. Iar asta te face liber sa te concentrezi pe alte lucruri. Sa lucrezi pentru bani te face inferiorior în ierarhia piramidei lui MASLOW.

Si asta înseamnă ca nu ne trăim viaţa către autorealizare. Diferența consistă în a trai într­-o lume de nevoi sau a trai într­-o lume de abundanţă. În lumea nevoilor concepţia este ca nu este îndeajuns pentru toata lumea, ca sunt lipsuri si trebuie sa concuram mereu intr-­un joc fără sens. Asta ce înseamnă, ca imediat cand cineva are mai mult ca noi, ne simtim ca si cum am fi pierdut ceva.

Deci, te vreau bogat deoarece, tu poţi sa trăiești la un nivel superior de conştiinţă si la un nivel superior de experienţă umană.

Te vreau bogat ca sa știi, ca sunt persoane în lumea aceasta, persoane bogate si care se gândesc mereu, la cum să-­i ajute pe alții si sa îmbunătăţească aceasta lume. Te vreau bogat în toate sensurile, nu doar în cel financiar.

Te vreau bogat în gândire, în creaţie, în modalitatea de a rezolva problemele, te vreau bogat la inima, la îngrijirea altora, în folosirea inteligenţei emotive pentru a aduce soluţii acestei lumi. Te vreau bogat în sănătate, în timp, în relaţi, în eficacitate, în creativitate si în bucurie. Mai există un motiv pentru care te vreau bogat, este ca drumul tău spre a deveni bogat este reala satisfacție de a trăi să­-ţi vezi visul îndeplinit. Suna paradoxal, aşa-­i? Si totuşi acesta este adevărul.

Michael Hall tatăl neurosemantici, a petrecut ani de zile în cercetările sale pentru a înţelege strategiile bogaţilor si a milionarilor care au început de la zero. La început a făcut mai multe interviuri apoi a descoperit ca se găsesc arhive unde pot fi consultate aceste strategii. Cercetările au demonstrat ca majoritatea dintre ei se foloseau de abilitătile lor pentru a deveni financiar independenţi. Au găsit ceva ce le place sa facă, si-au dezvolta capacităţile lor, se categorizează într­-o nişă, dezvolta inteligenţa lor financiară si de afacere, dau valori celorlalţi prin capacităţile lor, crează o afacere si o duc inainte decenii întregi. În ceea ce-i privesc apreciază tot ceea ce au, evita sa cheltuiească pe inutilităţi, folosind auto­disciplina, folosind banii lor în economii, planuri si investiţii. Văzut din exterior toate aceste nu par satisfăcătoare. Sigur nu este ca imaginea bogat si faimos de la Hollywood, sau ca si aceea a unui om sărac care a gâstigat la loto. Si totuşi, daca priveşti din interiorul persoanelor care se înbogățesc cu pasi mici si care devin mai întâi bogaţi în interior, deoarece găsesc pasiunea lor si dorinţa de a­-si îndeplini visul si care după o mică perioadă înţeleg cum să-­şi dezvolte afacerea, lucrurile se schimba.

Strategia de a deveni bogat în exterior si interior, în a adăuga valoare în crearea afacerii tale, vorbeste întotdeauna despre bogăţie interioară si exterioară. O astfel de persoana nu foloseşte banul, statutul său, sau bogăţiile sale ca sa apară, ci mai degrabă sa devină cineva. Privesc banul ca pe un simplu marcator al lumii în care­-și joacă, jocul.

Si jocul care este? Adevăratul joc? Jocul interior? Bogăţia minţii lor, a talentelor, a creativitații, a emoţiilor si a competiției.

Aceasta este ceea ce vreau să spun, atunci când afirm ca acesta este procesul prin care creezi bogăţie, ca sa devi financiar independent, acelaşi proces ca sa trăiești o viaţa plină de satisfacții si bunăstare. În acest proces care apare atât de psihologic, noi descoperim într­-adevăr, cum este sa ai valoare si sa devii pe piață, un om de mare valoare pentru alţii.

Îmi doresc, ca tu sa câştigi jocul interior al pasiunilor tale si sa visezi în asa fel încât, sa câştigi si pe plan extern. Aminteşte­ți interiorul lucrează împreuna cu exteriorul. Ca sa joci la jocul financiar, tu nu trebuie sa renunţi la integritatea, sau inteligenţa ta. Pentru a câstiga ai nevoie doar de aceste lucruri: tu însuţi, integritatea si inteligenţa ta. Vrei să ști cele mai importante detalii care îi reţin pe oameni sa devină din ce în ce mai prosperi?

Este mentalitatea de a deveni bogat în grabă. Mentalitatea care duce la o nerăbdare, care te face sa nu continui chiar daca esti pe drumul bun. Cine se găseşte în aceasta situaţie trece de la un lucru la altul.

DEVENIM BOGAŢI CÂND OFERIM

Punem la dispoziţie mintea si inima noastră creativă în momentul în care avem probleme de rezolvat si răni grele de vindecat. Creatorii de prosperităti rezolva probleme. Adaugă valoare si pun valoare. Aceasta este poate particularitatea cea mai importantă. Majoritatea oamenilor, ştiu mult mai mult decât cred în materie de finanţe. Deci, în loc sa se ocupe de satisfacerea acestei necesităţi, se ocupă, de găsirea unei soluţii miraculoase. Care de fapt consta în a face ceea ce ii place sa faca si care ar putea îmbunătăţi situaţia lor financiară.

Te vreau bogat si sper ca tu vei începe sa te observi atent si sa-­ti descoperi adevăratele tale talente, punându-­ți întrebări pentru crearea prosperitatii tale.

” Care este modul în care pot adăuga valoare acum? Ce aş putea oferii din mintea mea, din inima si acţiunile mele, care pot fi de folos omenirii?”

Începe azi si vei vedea ca incet, incet, ideile vor apărea. Iar acesta este un pas important către independenţa ta financiară.

Gabriela 

0 0
0 %
Happy
0 %
Sad
0 %
Excited
0 %
Angry
0 %
Surprise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Chiar și cea mai bună miere se strica intr-un borcan murdar

SA FACEM CURAT – o zi de curatenie Unul dintre personajele cel mai puțin iubite de Anna Karenina Vronski, are un obicei care îmi place foarte mult: din cand in cand face o „zi de curatenie”, unde își pune toate lucrurile în ordine – din diverse aspecte ale vietii financiare, […]

Inscrie-te la News