Amazing Konstanz – Mini Vacanta de o zi pe Lacul Constanța

starmagazin.eu
Read Time4 Minute, 10 Second

Caracteristici: 

  • Numele german: Bodensee
  • poziție geografică: la granița cu trei state: malul de nord este al Germaniei (pentru 170 km ), în sud se află Elveția (pentru 70 km ), iar în est, o mică parte a lacului care face parte din „ Austria (circa 30 km ).
  • Locație printre landurile germane: Baden-Württemberg: 150 km (cea mai mare parte a malului de nord), Bavaria: 20 km (în jurul Lindau)
  • altitudine: 395 m altitudine
  • suprafață: 540 km 2 
  • circumferință: 273 km
  • extindere maximă est-vest: aproximativ 70 km
  • extindere maximă nord-sud: 15 km
  • adâncimea maximă: 254 m

Cele mai frumoase locuri de pe Lacul Constanța (partea germană):

Lindau

25.000 de locuitori, oraș portuar pitoresc pe o insulă atinsă printr-un pod (vezi fotografia de mai sus).

Wasserburg

3.300 de locuitori, un oraș frumos situat pe o peninsulă.

Friedrichshafen

59.000 de locuitori, nu trebuie ratat: „Zeppelin-Museum” (Muzeul dirijabilului). De aici puteți face și excursii pe lac cu dirijabil.

Meersburg

5.500 de locuitori din Meersburg , cu un oraș vechi și un castel de vizitat (vezi fotografia de mai jos).

Unteruhldingen

7.900 de locuitori, merită văzute: muzeul în aer liber al locuințelor din neolitic și bronz (din 4000 până în 850 î.Hr).

Überlingen

21.000 de locuitori, demn de văzut: catedrala gotică „Sfântul Nikolaus” și primăria Renașterii.

Konstanz (Constanța)

cu 81.000 de locuitori cel mai mare oraș de pe Lacul Constanța. Oraș universitar cu numeroase monumente, clădiri istorice și muzee.

Mainau

insula de flori, un must see. Datorită condițiilor climatice favorabile, aici cresc și palmieri și portocale (vezi fotografia de mai jos).

Noi am ales sa petrecem o zi la Konstanz, aveam doar o zi la dispozitie si desi erau cativa kilometri buni de strabatut pana acolo dorinta noastra de a merge undeva sa vedem ceva care sa ne placa ne-a convins sa “iesim din zona de confort”.

Asa ca zis si facut, unul avea chef de o baie, altul de stat putin la soare iar eu binenteles de vizitat ceva care sa-mi incante privirea.

Auzisem de Konstanz stiam ca nu este chiar asa departe si daca te trezesti de dimineta pana seara daca nu ai mari proiecte si asteptari ai ce face acolo, la intoarcere suntem in doi care putem conduce deci oboseala o impartim si vom rezista sa conducem 130 de km.

Am pus cateva alimente, fructe si ceva de baut si la drum. Ne-am oprit la benzinarie am alimentat cu 40 de euro si ne-am continuat calatoria.

Ajunsi acolo timpul nu parea a fi chiar favorabil pentru a face plaja si baie dar cel putin privelistea a meritat tot drumul pe care l-am strabatut.

Soarele se juca de-a vati ascunselea, insa admiratia acelui orasel si plimbarea ne-a facut sa ne simtim bine chiar de la inceput.

Nu dupa mult timp si soarele a inceput sa ne placa pe noi si s-a hotarat sa ramana fara a se mai ascunde aproape pe intreaga zi, pana in momentul in care noi am hotarat sa cautam un loc in care sa putem face o baie si sa ne bucuram si de putin soare.

Planul de acasa niciodata nu se potriveste cu cel din targ” – mie imi place sa vorbesc in proverbe, este bine, este rau? Uneori da alteori Nu, pentru ca daca faci caz pot deveni Credinte, dar asta nu inseamna ca nu sunt adevarate.

Pe cand stateam noi linistiti in coada sa gasim un loc de parcare pentru Strand ca facem si o baie, a inceput o ploaie torentiala, va dati seama ca intentia mea era sa intorc masina si sa ne indreptam spre casa, insa din cauza ploii multi cei care s-au bucurat de baie si plaja si-au luat catrafusele si au plecat, in mai putin de 10 minute parcarea aproape s-a golit. 

Va dati seama ca nu mai era o problema parcarea si ne-am parcat asteptand sa treaca ploaia daca tot eram acolo. – Asta la insistentele copiilor lor nu le place sa renunte. – Dupa 10 minute de asteptare ploaia sa oprit soarele mai puternic ca inainte si-a aratat fata – cred ca daca nu ar fi inceput ploaia noi eram inca in coada sa asteptam un loc de parcare – si astfel am reusit sa ne instalam pe plaja, sa facem baie si putina plaja.

Deci la prima vedere parea ca ploaia ne va strica planurile, insa nu a fost asa, ea ne-a ajutat sa gasim cat mai repede un loc de parcare ca sa ne putem bucura si de o baie.

In concluzie Mini Vacanta noastra a decurs exact asa cum ne-am dorit-o. 

Niciodata sa nu renunti la un plan al tau chiar daca uneori apar obstacole, poate chiar ele iti vor rezolva situatia. Nu judeca este bun sau rau, mai degraba intreba-te este ceva bun sau ceva rau? Si…incerca sa ai rabdare, da timp timpului sa-ti arate daca este bun sau rau, nu decide singur imediat.

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Next Post

Europa Park & Strasbourg

Europa-Park este principalul parc de distracții din Germania și este unul dintre cele mai mari din Europa, al doilea după numărul de vizitatori  Disneyland Paris, situat în orașul Rust, în apropiere de Friburg și Offenburg în landul Baden-Württemberg. Se întinde pe o suprafață de 710 000 de metri pătrați (din […]

Inscrie-te la News