Ce înseamnă cu adevărat succesul pentru tine?

starmagazin.eu
Read Time6 Minute, 30 Second

Cu toții ne dorim succesul in viata. Vrem să avem succes și să ne simțim oameni de succes. Urmărim bani, faimă, putere, educație, relații și alte o mie de lucruri fără să ne oprim vreodată si să ne punem o singură întrebare esențială: 

Ce este, de fapt, succesul?

Puțini oameni se opresc să ia în considerare ce înseamnă cu adevărat obținerea succesului în propriile vieți. Așa cum a spus Jim Rohn, „Dacă nu-ți proiectezi propriul plan de viață , este posibil să cazi în planul altcuiva. Și ghici ce au planificat pentru tine? Nu prea mult.”

Dacă nu răspundem la această întrebare, putem ajunge să urcăm pe scara greșită și să urmărim versiunea altcuiva a succesului. Ajungem în vârf doar pentru a descoperi că am urcat pe un munte greșit. Ne atingem obiectivele doar pentru a ne da seama că au fost greșite. Este un dezastru din care puține persoane se pot recupera.

În Office Space , Michael Gibbons îi spune medicului său:

„Așa că stăteam astăzi în cabina mea și mi-am dat seama, de când am început să lucrez, fiecare zi din viața mea a fost mai rea decât cu o zi înainte. Deci asta înseamnă că în fiecare zi în care mă vezi, este cea mai rea zi din viața mea. ”

Cum putem evita o soartă similară?

Cei care au obținut cele mai mari succese efective sunt cei care au ideile limpezi cu privire la ceea ce înseamnă a ajunge in vârf. Știu exact ceea ce vor.Si dacă vrem să urmăm pașii lor, trebuie să obținem o claritate cel putin egală cu a lor.

Ce nu este succesul

Înainte de a putea urmări succesul, trebuie să înțelegem ce nu este succesul. Dacă petreceți doar câteva minute pe rețelele de socializare , veți realiza cât de mulți oameni dețin o definiție foarte restrânsă a succesului. Ei cred că este vorba de a construi bogăție, de a avea o relație perfectă, de a lansa o afacere de miliarde de dolari sau de a aduna un număr mare de social media. Și de multe ori, ei atașează oameni celebri la imaginea lor de succes.

Niciunul dintre aceste lucruri sau oameni nu este greșit, dar a fi ca ei nu te face neapărat să ai succes. Mulți oameni s-au luptat și au luptat până la capăt ca sa ajungă in vârf doar pentru a se simți mizerabili și arși odată ajunși acolo. Sunt nefericiți pentru că au urmărit definiția greșită a succesului – una care nu se potrivea cu valorile lor.

Inca din copilăriei și la vârsta adultă timpurie, învățăm diverse idei de succes de la părinți, profesori și prieteni. Fiecare are propria sa agendă și idee despre cine și ce ar trebui să fie. Deși este bine să prețuim opiniile și speranțele altora, nu ar trebui să le adoptăm neapărat ca fiind ale noastre. Nimeni nu ne poate impune versiunea lor de succes. Nimeni nu ne poate spune ce înseamnă să trăiești o viața bună.

Este ușor să presupunem că succesul înseamnă obținerea unui obiect specific, cum ar fi un loc de muncă sau un statut social și să crezi că dacă vei obține acel lucru, vei avea succes. Dar unele dintre cele mai mari succese au rezultat din cele mai grave eșecuri. 

Winston Churchill a spus:

„Succesul nu este final, eșecul nu este fatal. Este curajul de a continua, asta contează. ”

De exemplu, înainte ca sa devina președinte al SUA, Abraham Lincoln …

… a fost învins pentru legislativul de stat.
… a eșuat în afaceri.
… a fost învins pentru președintele Camerei.
… a fost învins pentru Congres.
… a fost învins pentru Senatul SUA.
… a fost învins pentru nominalizare ca vicepreședinte.
… a fost învins din nou pentru Senatul SUA.

Dacă ne bazăm definiția succesului pe una sau două realizări, există șanse mari să fim dezamăgiți.

Ce este succesul

Trebuie să ne stabilim obiectivele  și traiectoriile în funcție de ceea ce dorim, nu de ceea ce altcineva își dorește pentru noi.

Unii oameni constată că a ajuta pe alti oameni le aduce cea mai mare bucurie și, prin urmare, succesul lor arată ca o viață dată altora. Unii își dau seama că construirea unei afaceri sau a unui produs le aduce fericire. Unii preferă izolarea, iar alții preferă activitatea constantă.

Adevărul simplu, dar profund, este că ceea ce mă face fericit nu face pe altcineva fericit, și invers. Viziunea mea despre succes probabil nu seamănă cu a ta și așa și trebui să fie.

Dacă nu reușim să definim succesul pentru noi înșine și încercăm să urmăm calea altcuiva, vom ajunge frustrați, nefericiți și, în cele din urmă, ne vom simți profund nemulțumiți. 

Bruce Lee a spus:

„Fii întotdeauna tu însuți, exprimă-te, ai încredere în tine ”

Calea spre succes începe prin a te întreba: Ce mă face fericit?

De asemenea, este esențial să înțelegem că, în multe feluri, deja avem succes. Dacă mereu ne număram eșecurile până când atingem un obiectiv specific, nu vom fi niciodată fericiți . Trebuie să recunoaștem tot ceea ce am realizat deja.

Intreaba-te pe tine insuti:

  • Unde am văzut deja succesul în viața mea?
  • Cum pot continua să mă bazez pe acel succes?
  • Ce lecții am învățat din acele succese?
  • Ce am învățat despre mine din acele zone?

Succesul este atât un scop, cât și o călătorie. Când atingem anumite repere, acesta este un element de succes. Dar nu ne oprim aici. Apăsăm din ce în ce mai tare, căutăm mai mult și pariem mai bine.

Tony Robbins spune:

„Calea către succes este de a lua măsuri masive și hotărâte.” 

Dar cum ne găsim drumul? Ce măsuri luăm pentru a obține adevăratul succes ?

Trebuie să putem răspunde clar la mai multe întrebări specifice laserului:

  • Ce contează cu adevărat pentru mine?
  • Care sunt lucrurile care m-au făcut sa trăiesc cu pasiune?
  • Ce vreau să fac din viața mea?
  • Ce stil de viață vreau să realizez?
  • Cine vreau să fiu?
  • Ce vreau să spună oamenii despre mine după ce mor?

Răspunsurile la aceste întrebări trebuie să fie ultra-specifice. Nu este suficient să spui: Ceea ce contează cu adevărat pentru mine este fericirea . Dacă nu puteți spune clar, ce anume va face sa fiți fericiți nu veți ști cu adevărat încotro va îndreptați si ce va face sa fiți fericiți. Același lucru este valabil și pentru viziunea dvs. despre succes.

Dar, înainte de a putea începe să avansezi, trebuie să evaluezi cu sinceritate situația ta actuala. Acesta este un moment pentru o evaluare cinstită, nu pentru ochelarii cu culoare roz. 

Unde ai succes în prezent? Unde trebuie să crești? Care sunt punctele tale slabe și punctele tale forte? Încercați să cereți pareri un prieten sau unui coleg pentru o sondare reală și imparțială.

După aceea, este timpul să stabiliți câteva obiective specifice. Aceste obiective ar trebui să fie realizabile și concrete, dar totuși provocatoare. Obiectivele tale ar trebui, de asemenea, să fie măsurabile. Poate iți spui că dorești să citești mai multe pentru a avea succes ; atunci stabilește-ti un obiectiv de 50 de cărți pe an, nu doar spui „citesc mai mult”.

Dacă nu definiți succesul, altcineva îl va defini pentru tine. Pe ce munte urci? Este cel potrivit pentru tine? Sau ai de gând să ajungi in vârf și sa-ti dai seama ca de fapt al tau se afla inca departe?

Începeți pe calea cea bună astăzi.

De Alex Jasin

1 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Next Post

Descoperă misiunea și direcția destinului tău!

Alege imaginea care te atrage cel mai mult și descoperă misiunea și direcția destinului tău! Lăsați-vă intuiția să vă ghideze și alegeți imaginea care vă place cel mai mult.  Descoperă-ți scopul vieții, misiunea și direcția destinului tău. Care este misiunea ta în viață?  Ce cere Universul de la tine?  Cum […]

Inscrie-te la News