CELE 11 SECRETE ALE SEFULUI

starmagazin.eu
Read Time3 Minute, 30 Second

Unde incepe conducerea

In general, exista doua feluri de oameni in lume. Unul este cunoscut sub numele de sefi si celalalt de subalterni. Hotarati-va la inceput daca vreti sa deveniti sef in profesia pe care v-ati ales-o sau sa ramaneti un subaltern. Exista o mare diferenta de compensare. Subalternul nu poate, evident, sa pretinda compensatia destinata sefului, desi multi sunt tentati, in mod eronat, sa se astepte la astfel de rasplata.

Nu e nici o rusine sa fi subaltern. Pe de alta parte nu e nici o cinste sa ramai subaltern. Majoritatea marilor sefi au inceput in pozitia de subalterni. Ei au devenit sefi pentru ca au fost subalterni inteligenti. Cu putine exceptii, cel care nu stie sa-si urmeze sefii cu inteligenta, nu poate sa devina un sef eficient. Omul care poate sa-si urmeze seful cu eficienta este cel care se transforma cel mai rapid in sef. Un subaltern inteligent are multe avantaje, printre care si prilejul de a obtine cunostinte de la seful sau.

Oamenii pot fi supusi conducerii prin forta pe o perioada limitata, dar nu se vor supune de buna voie.

Cele 11 secrete ale sefului

Exista urmatorii factori importanti ai conducerii:

1. Un curaj ce nu admite sovairi: se bazeaza pe cunoasterea de sine si pe cunoasterea obligatiilor celuilalt. Nici un subaltern nu doreste sa fie dominat de un altfel de sef pentru o vreme indelungata.

2. Autocontrolul: omul care nu se poate autocontrola nu poate niciodata sa controleze pe ceilalti. Autocontrolul da un exemplu deosebit pentru subalterni, dintre care cei mai inteligenti vor urca treptele sociale.

3. Un simt mereu treaz al dreptatii: fara corectitudine si dreptate, nici un sef nu poate controla si mentine respectul subalternilor sai.

4. Fermitatea hotararii: cel care sovaie in hotararile sale demonstreaza ca nu e sigur pe sine, ca nu ii poate conduce pe ceilalti cu succes.

5. Planuri precise: conducatorul de succes trebuie sa-si planifice munca si sa-si aplice planul. Un conducator care face mutari pe ghicite, fara planuri practice, hotarate seamana cu un vas fara carma. Mai devreme sau mai tarziu, el va esua pe stanci.

6. Obiceiul de a face mai mult decat sunt platiti: unul dintre amendamentele conducerii este necesitatea de disponibilitate din partea conducatorului de a face mai mult decat cere de la subalterni sai.

7. O personalitate placuta: nici o persoana neglijenta sau indiferenta nu poate deveni un sef de succes. Conducerea cere respect. Subalternii nu vor respecta un sef care nu are calificative bune in toate aspectele unei personalitati placute.

8. Solidaritate si intelegere: seful care doreste succesul trebuie sa fie solidar cu subalternii sai. In plus, trebuie sa-i inteleaga atat pe ei cat si problemele lor.

9. Stapanirea detaliului: O conducere eficienta cere stapanirea detaliilor pozitiei unui conducator.

10. Disponibilitatea de a-si asuma responsabilitate deplina: un conducator de succes trebuie sa fie dispus sa-si asume responsabilitatea pentru greselile si deficientele subalternilor sai. Daca incearca sa ocoleasca aceasta responsabilitate, nu va mai fi sef. Daca unul dintre subalternii sai greseste si se arata incompetent, seful trebuie sa considere ca el insusi a gresit.

11. Cooperarea: un sef de succes trebuie sa inteleaga si sa aplice principiul efortului cooperant si sa fie capabil sa-i convinga pe subalternii sai sa faca acelasi lucru. Conducerea cere putere, iar puterea cere cooperare.

Exista doua forme de conducere. Prima, si, in mod evident, cea mai eficienta, este conducerea cu asentimentul si sprijinul subalternilor. A doua este conducerea prin forta, fara asentimentul si sprijinul subalternilor.

Istoria abunda in probe care spun ca nu poate fi suportata conducerea prin forta. Caderea si disparitia dictatorilor si regilor este semnificativa. Inseamna ca oamenii nu vor accepta conducerea prin forta pe termen nelimitat.

Napoleon, Mussolini, Hitler au fost exemple de conducere prin forta. Conducerea lor a fost inlaturata. Conducerea prin asentimentul subalternilor este singurul tip ce poate fi suportat!

Noul tip de conducere va respecta cei unsprezece factori ai conducerii pe care i-am descris in acest capitol, ca si alti cativa factori. Cel care face din ei fundamentul programului sau de conducator va gasi la tot pasul prilejuri de a conduce in orice strat social s-ar include.

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Next Post

Teama de a fi judecat - Cum sa o ințelegi și sa scapi de ea

Frica de a fi judecat de alții este marcata in ADN-ul nostru. În acest articol, veți înțelege mecanismele și vei gasi cateva sfaturi practice pentru a scăpa de ea odată pentru totdeauna. Vei întâlni mulți oameni care vor încerca să-ti diminueze succesele. Incearca sa nu fii tu primul care face […]

Inscrie-te la News