Cele șapte legi universale

Read Time6 Minute, 53 Second

Tot ceea ce trebuie să fie absolut cunoscut este setul de Legi Universale, cu care Dumnezeu a creat Universul nostru. Aceste legi sunt întotdeauna în acțiune și reprezintă principii imuabile. Știți ce este un Principiu? Este o lege imuabilă în timp și spațiu; o lege care funcționează intotdeauna și care nu face excepție.

Pentru a beneficia pe deplin de învățăturile prezentate, oamenii trebuie să înțeleaga foarte, foarte bine aceste Principii sau Legi care guvernează universul nostru. Există șapte Legi fundamentale care stau la baza tuturor celorlalte, iar acestea sunt: Crearea, Corespondența, Vibrația, Polaritatea, Ritmul, Cauza și Efectul și Generația.

Rețineți că diviziunea și numerotarea sunt folosite aici doar pentru a facilita înțelegerea; cele șapte legi universale, în realitate, se intersectează una cu cealalta și acționează în comun, în orice moment, loc sau situația.

  1. Legea creației: „Tot ceea ce există nu este nimic altceva decât o idee generată de o minte”. A crea înseamnă a face sau a construi ceva din nimic; universul, de exemplu, este o creație a Minții lui Dumnezeu. Obiectele pe care le folosim au fost concepute de mintea omului.
  2. Legea corespondenței: „Precum in cer, așa si pe pamant. Precum pe pamant asa si in cer”.
  3. Legea vibrației: „Totul este în mișcare, totul este vibrație”.
  4. Legea Polarității (sau a Atracției / Repulsiei): „Opusi se atrage iar ce se aseamana se respinge”.
  5. Legea ritmului sau a armoniei: „Totul se mișcă ca un pendul; amploarea mișcării sale spre dreapta este aceeași cu mișcarea sa spre stânga; Ritmul este compensația dintre cele două oscilații „. Dumnezeu este armonie perfectă, ceea ce pare disarmonios (mizerie, suferință etc.) nu este o creație a lui Dumnezeu, ci a omului.
  6. Legea Cauzei și Efectului (sau Legea Karmei): „Ceea ce semeni, vei culege”.
  7. Legea generației: „Totul are o polaritate masculină și feminină”. A genera inseamna „a da viață unui individ din aceeași specie”.

Aceste legi universale au fost adevărate din timpuri imemoriale și vor continua să fie valabile si peste miliarde de ani. Nu se vor schimba niciodată. Nu există niciun caz, nu poate exista, pentru că nu există Lege de aleatorie. Există doar legi exacte, numite și Principi, datorită faptului că ele sunt imuabile.

Legea creației

Aceasta este Legea cea mai importantă, deoarece ea este cea care deține toată Creația. La începutul Evangheliei sale, apostolul Ioan ne spune: „La început era Cuvântul, Cuvântul era cu Dumnezeu și Cuvântul era Dumnezeu” (Ioan 1: 1). Aceasta înseamnă că, chiar înainte de existența Universului, în mintea lui Dumnezeu a existat ideea (verb) despre cum ar trebui să fie.

Universul a fost o idee, un gând care sa materializat apoi în cele 7 perioade (numite și zile) ale creației. Omul, fiind creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, este, de asemenea, un creator iar gândurile sale se manifestă mai devreme sau mai târziu în corpul său sau în lumea din jurul lui. Prin urmare, este necesar să înveți un adevăr foarte important: ceea ce gândești se manifestă.

Trebuie să înveți să-ți consideri gândurile drept obiecte reale. Este setul de gânduri care determină tot ceea ce vi se întâmplă și vă înconjoară. Sunt gândurile tale pe care le vezi manifestate în corpul tau, în caracterul tau și ceea ce se intampla in exteriorul tau, în condițiile de trai și în oamenii din jurul tau. Gândurile sunt obiecte reale, citeste mai departe si vei deveni tot mai conștient de ele.

„Cum gândește un om în inima lui, așa este și el” (Luca 6:45). Dacă aveți obiceiul să gândiți că sunteți sănătoși, puteți face orice vă veti menține sănătoși. Dar dacă vă schimbați modul de gândire și vă lăsați intimidat de teama de boală, veți începe să vă îmbolnăviți și să vă pierdeți sănătatea. Dacă te-ai născut în bogăție, e posibil să rămâi întotdeauna bogat, cu exceptia in care cineva iti insinuează că există un destin cu posibilele sale inversări și te convinge că și al tău se poate schimba și poate deveni mizerabil. Dacă in mintea ta este inrădăcinata ideea că raul se ascund la fiecare pas, vei suferi mereu. Dacă sunteți convinsi că aveți noroc, veti avea parte de mult noroc.

Orice reții în mintea ta, este ceea ce vei vedea manifestandu-se în viața ta și în tot ceea ce faci. Aceste gânduri creează ceea ce se numește „destin”. Aproape niciodată nu suntem conștienți de gandurile care ne umple mintea. Iar aceste ganduri se formează în funcție de ceea ce am fost învațati sau de ceea ce ni s-a spus.

Și din moment ce aproape întreaga lume ignoră Legea creației, care guvernează viața, aproape toți își petrec existența construindu-si condiții contrare, observand mai apoi cum lucrurile se înrăutățesc in loc sa se imbunatateasca, navigand orbește prin viata, fără o busolă, cârmă sau un proiect. Si nu numai atat… nenorocirile vor fi atribuite unui „destin prost”, în timp ce lecțiile sunt învățate cu multe dificultăți. Sau totul este atribuit voii lui Dumnezeu, o voință care, totuși, rămâne în afara înțelegerii noastre.

Si din cate ai citit până aici, cred ca ti-ai dat seama că ființa umană nu este ceea ce ne-au făcut să credem, o creatură săracă, trantita incoace și incolo de circumstanțele vieții, ca o plută într-o mare furtunoasă. Nimic din toate astea! Viața lui, lumea sa, acțiunile sale, tot ceea ce este și tot ceea ce i se întâmplă, sunt doar creațiile lui și a lui nimeni altcineva. El este regele imperiului său, dar dacă el crede că este o plută în furtună, așa va fi, pentru că gândul său va crea și menține acea condiție.

Te-ai nascut cu liberul arbitru iar asta înseamnă exercitarea capacității de a alege liber. Ce sa alegi? Să gândești negativ sau pozitiv, într-un mod pesimist sau optimist. Gândindu-ne la rău și dizarmonie, vom produce rău și discordanță, în timp ce gândirea bună și frumoasă va produce bine și frumos, atât în lumea noastră exterioară, cât și în cea interioară.

Metafizica ne-a învățat întotdeauna că ideile despre care suntem convinși trec în Subconștient, unde se vor stabiliza, creând astfel condițiile în care se pot genera probleme și boli. Aceste condiții se vor manifesta mai devreme sau mai târziu în corpul nostru, în mediul înconjurător sau în situațiile de viață. Chiar și psihologia modernă, cu secole de întârziere, descoperă adevărul acestei învățături. Medicina oficială consideră ca cel puțin 80% din boli sunt de origine psihosomatică adica provin din influența psihicului asupra corpului.

Când fiinta umana se află înfășurata în efectele ignoranței sale, adică în calamitățile pe care el însuși le-a produs, se întoarce la Dumnezeu și îl roagă să-l elibereze de suferință. Acest lucru se întâmplă în general atunci când membrii familiei îl consoleaza, spunându-i: „Trebuie să ne resemnam si sa ne predam voii lui Dumnezeu”. Dar oare cum este posibil să afirmăm că voința Creatorului nostru este una rea, când de milenii religia învață că Dumnezeu este un Tată care iubește creaturile sale? Un Tată plin de Iubire, Bunătate și Indurare, plin de Ințelepciune și Eternitate.

Îți dai seama că suferința și boala nu sunt atribuite lui Dumnezeu? Ti se pare că este posibil ca un Tată, plin de Dragoste și infinit de înțelept, să poată exprima o voință rea față de copiii săi? Noi înșine, tații și mame muritoare, nu suntem niciodată capabili să ne chinuim copiii noștri cu nenorocirile și suferințele pe care le vedem în lume și care sunt atribuite misterelor lui Dumnezeu.

Niciodata nu putem să condamnăm creatura noastră la focul etern pentru o eroare făcută în starea lui muritoare dar în schimb, considerăm că Dumnezeu este capabil de asa ceva! Este ca si cum am spune, fără să ne dăm seama în mod clar, că atribuim lui Dumnezeu un rol de conducător capricios, răzbunător, animat de intenții proaste și atent față de cea mai mică greseala a noastră, cu scopul de a ne putea pedepsi cu pedepse foarte grele.

Totuși, acest mod de gândire este într-un anumit sens natural, pentru că ne nastem, trăim și murim, ignorând regulile de bază și legile vieții. Am spus deja care sunt cauzele calamităților noastre: gândurile noastre. Iar Asemanarea cu Dumnezeu tocmai aici o găsim. De fapt, noi înșine suntem creatorii vieții noastre.

Din: „Metafizica 4 in 1” – volumul 1, de Conny Méndez

1 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Next Post

Nimic în viata nu are vreun rost în afară de rostul pe care îl atribuim noi

Puterea este un cuvânt care provoacă emoţie. Reacţiile oamenilor la auzul acestui cuvânt sunt diferite. Pentru unii, puterea are o conotaţie negativă. Unii sunt ahtiaţi după putere. Alţii se simt ca şi când ar fi contaminaţi de ea, ca şi când puterea ar fi ceva corupt şi suspect.  De câtă […]

Inscrie-te la News