Chiar și cea mai bună miere se strica intr-un borcan murdar

starmagazin.eu
Read Time3 Minutes, 24 Seconds

SA FACEM CURAT – o zi de curatenie

Unul dintre personajele cel mai puțin iubite de Anna Karenina Vronski, are un obicei care îmi place foarte mult: din cand in cand face o „zi de curatenie”, unde își pune toate lucrurile în ordine – din diverse aspecte ale vietii financiare, cariera, lucruri de rezolvat acasa. Și, în acest fel isi „curăță mintea” Când a terminat, „sa faca curat” (cu toate că nu face într-adevăr curat) se simte noua, renăscuta.
De ce să nu desemnam în mod regulat o „Zi de curatenie”, o zi dedicată noua insine în care sa facem ordine, in afacerile noastre, se ducem la capat anumite lucruri neterminate, lucruri externe si ” interne ” cum ar fi explorarea opțiunilor pe care demult le amanam, sa scriem sau sa sunam acea persoană pe care de multa vreme dorim să o contactam, să revizuim obiectivele personale sau de cuplu.

Cum funcționează? 

Este simplu: desemnati o „zi de curatenie”, pe săptămână sau pe lună, în funcție de modul cel mai confortabil. Faceti o lista cu tot ceea ce trebuie să ordonati, incepand de la dulapuri, sertare pana la diverse aspecte ale vieții tale … Intotdeauna am încercat să ma ocup de toate problemele așa cum au venit, dar problema este că ele devin tot mai multe și mai multe!

Acesta este motivul pentru care caut o „zi de curatenie” o idee excelenta!
Iată câteva idei cu privire la modul în care puteți împărți zilele de curatenie: (evident, ca nu trebuie sa te ingrijesti de toate dintr-o dată ..)

Finanțe:

creați o listă cu conturile voastre: cheltuielile, veniturile, eventuale credite și datorii (pentru acesta din urmă faceti un plan de rambursare ..),
diverse documente

Curățarea biroului:

biroul și casa de foi imprastiate peste tot. Cumpăra un fișier, dacă nu aveți deja unul. Folositi un recipient în care sa puneti toate documentele care necesită atenția voastra și care încă nu le-ati rezolvat. Și încet ordonati-le în dosar, poate chiar în ordine alfabetică, astfel încât să le găsiti cu ușurință, dacă este necesar.

Curățarea spatiului:

spațiul în care locuiți și locul în care lucrați este curat? Dacă nu acorda ceva timp pentru a remedia problema și aerisiti. Energia curge mai bine într-un loc curat, fără praf și chiar starea de spirit va beneficia.

Maruntisuri:

faceti loc! Selectati in dulap, sertare, mobilier, genti, garaj cauta tot ceea ce nu-ti mai trebuie. (Da chiar și acele haine care stau acolo de ani de zile si pe care le păstrați acolo pentru că nu se știe niciodată poate slabesc?). Dacă lucrurile sunt încă în stare bună, donati-le. Daca nu aruncati-le.

Diverse reparatii:

exista lucruri mici sau mari, care au nevoie de reparații? Poate un buton stricat, un tiv rupt, poate la mașină ceva sau o scurgere la robinet pe care niciodată nu ai găsit timp pentru a o ajusta .. dedicati-va o zi pentru reparatii, vă veti scoate din cap acele gânduri care va stoarce de energia pe care o puteti dedica pentru alte lucruri.

Cariera / muncă:

este timpul să mă gândesc la munca mea. Cum stau lucrurile? De ce ai nevoie? Ce trebuie să faci? Poate o întâlnire cu șeful? Poate sa vorbiti cu un coleg sau colaborator? Sa faceti un plan pentru a decide obiective și strategii.

Relații:

Cum sunt relațiile tale cele mai importante? Cât de mult timp le dedicati? Daca credeti ca nu prea aveti timp pentru ele creați timpul necesar, cautati o „zi de curatenie” si pentru acest lucru.

Obiective:

cât de mult revizuiti obiectivele vieții voastre? În cazul în care nu ați făcut deja acest lucru, citeste Harta Viziunii Tale si creați-va viziunea.

Cand ați terminat cu curatenia, fie ca ați dedicat o zi întreagă sau doar două ore, bucurati-va de ordine și de spațiul pe care l-ați creat în viața voastra!

Gabriela 

0 0
0 %
Happy
0 %
Sad
0 %
Excited
0 %
Angry
0 %
Surprise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

De ce i-a plătit Andrew Carnegie lui Charles Schwab un milion de dolari pe an?

De ce i-a plătit Andrew Carnegie lui Charles Schwab un milion de dolari pe an sau peste trei mii de dolari pe zi? De ce? Oare pentru că Charles Schwab era un geniu? Nu. Pentru că știa mai multe despre fabricarea oțelului decât oricine altcineva? Nici vorbă. Charles Schwab mi-a […]

Inscrie-te la News