Cine este Stjepan Hauser?

Read Time2 Minute, 20 Second

Stjepan Hauser este unul din cei doi membri ai grupului 2Cellos: iata ce știm despre muzicianul croat 

Stjepan Hauser este unul dintre cei mai cunoscuți violonști din lume: împreună cu Luka Šulić, el a fondat celebrul duo 2Cellos. Particularitatea melodiilor lor și stima manifestată de cei mai mari profesioniști ai muzicii a făcut ca numele lor să răsune în întreaga lume. 2Cellos sunt cunoscuți pentru ca au revizuit cele mai mari hituri de muzica pop și rock într-un mod clasic: de la U2 la Guns N ‘Roses, de la Michael Jackson la Muse, nu există nicio melodie care să nu te încânte mai mult decât originalul. Elton John, de exemplu, a fost atât de impresionat de interpretarea „Smooth Criminal”, incat  i-a dorit în trupa sa în ultimul turneu mondial din 2011.

Stjepan Hauser a dezvoltat o pasiune deosebită pentru muzică de la o vârstă fragedă. S-a născut la Pula, in Croația, pe 15 iunie 1986: are o sora de profesie jurnalistă, în timp ce toți ceilalți membri ai familiei sunt muzicieni. După ce a absolvit Rijeka, s-a mutat la Londra pentru a urma universitatea și a studia cu marea profesionistă Natalia Pavlutskaya. S-a mutat apoi la Manchester – unde a fost ghidat de Ralph Kirshbaum – și mai târziu în Statele Unite.

Deja la vârsta de douăzeci de ani, datorită versatilitatii sale și a prestigioaselor studii efectuate în timpul formării sale, Stjepan Hauser a reușit să se facă cunoscut în întreaga lume cu debuturi în diferite țări. A interpretat în Wigmore Hall din Londra, Royal Albert Hall și Concertgebouw din Amsterdam. Nu numai: prințul Charles al Angliei a vrut să-l vadă și l-a invitat atât la Palatul Buckingham cât și la Palatul St. James Palace, Stjepan Hauser a fost ales ca invitat internațional al finalei „Amici 17”: publicul, profesorii și studenții nu-si încăpeau în piele ca-l vor vedea pe acest talentat artist.

Stjepan Hauser a avut onoarea să lucreze cu marele violoncelist și dirijor rus Mstislav Leopol´dovič Rostropovič. Iar acesta a fost cel care l-a ales pe Hauser să interpreteze la un concert de gală la Palazzo Vecchio din Florența. Muzicianul a lucrat cu alte nume mari în muzica clasică internațională: printre aceștia se numără Bernard Greenhouse, Heinrich Schiff, Arto Noras, Frans Helmerson, Philippe Muller, Stephen Kovacevich, Mennahem Pressler și Ivry Gitlis.

Noi cei de la Star Magazin il urmarim cu mare placere pe toate canalele de social si ne lasam incantati de interpretarile lui si a grupului 2Cellos

Iata 2 dintre cele mai populare interpretari pe care le poti asculta chiar aici:

2CELLOS – Now We Are Free – Gladiator

2CELLOS – Chariots of Fire

Articol de StarMagazin

6 0
Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Next Post

La fiecare 30 de secunde, o femeie din România devine victima unui act de violență în familie

Țara femeilor pe care nu le apără nimeni La fiecare 30 de secunde, o femeie din România devine victima unui act de violență în familie. E o statistică atât de dură încât nu mai putem vorbi de un fenomen, ci de o plagă pe care societatea a tolerat-o și a […]

Inscrie-te la News