Consulatul General al României la Stuttgart

starmagazin.eu
Read Time2 Minute, 25 Second

Consulatul General al României la Stuttgart a fost inaugurat oficial la data de 6 decembrie 2019, în prezența ministrului afacerilor externe al României, domnul Bogdan Aurescu.

Prin operaționalizarea sa integrală, oficiul consular de carieră de la Stuttgart a fost deschis publicului solicitant de servicii consulare, devenind, de la momentul inaugural, cea mai nouă componentă a rețelei consulare a României.

În exercitarea competențelor de specialitate conferite de normele de drept internațional și de reglementările legale interne, Consulatul General al României la Stuttgart oferă în prezent asistență, protecție și servicii consulare numeroasei comunități a cetățenilor români stabiliți pe teritoriul landului Baden-Württemberg din Republica Federală Germania, care alcătuiește circumscripția consulară a noii reprezentanțe române.

De asemenea, relațiile de cooperare ale României cu landul german Baden-Württemberg s-au extins în ultimii ani în multiple domenii, articulându-se cu precădere în cadrul Comisiei mixte interguvernamentale și în cel al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

Diversificarea și dezvoltarea acestor relații, precum și promovarea imaginii României în landul de reședință constituie, în egală măsură, obiective prioritare ale prezenței consulare la Stuttgart.

Adresa Consulatului Roman din Stuttgart: Hauptstätter Str. 70, 70178 Stuttgart
Email: stuttgart@mae.ro

Website: http://stuttgart.mae.ro/

Pentru informații cu privire la serviciile și procedurile consulare, vă stau la dispoziție și următoarele posibilități:

  • accesarea rubricilor ”Informaţii pentru cetăţenii români„, respectiv „Informaţii pentru cetăţenii străini” de pe pagina de internet a oficiului nostru consular;
  • consultarea portalului www.informatiiconsulare.ro;
  • transmiterea unor solicitări scrise prin poșta electronică, la adresa contact@informatiiconsulare.ro;
  • apelarea numerelor de telefon (0049)-(0)-711.664.86.11(0049)-(0)-711.664.86.12(0049)-(0)-711.664.86.13(0049)-(0)-711.664.86.14 sau (0049)-(0)-711.664.86.15, cu mențiunea că apelurile sunt redirecționate și preluate de către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

 Telefon de urgenţă numai pentru cazuri de deces, accidente sau alte situaţii deosebite, de natură a pune în pericol viața, integritatea fizică și siguranța cetățenilor români aflați în landul Baden-Württemberg: (0049)-(0)-1716813450  Prin telefonul de urgență nu se oferă informații privind serviciile consulare comune, numărul respectiv fiind destinat exclusiv situațiilor deosebite specificate anterior.

Vă rugăm insistent să nu ne apelați pe telefonul de urgență pentru alte categorii de probleme, întrucât ocuparea acestei linii poate agrava situațiile persoanelor care necesită într-adevăr asistență consulară în regim de urgență. Vă mulțumim pentru înțelegere! Număr de telefon exclusiv pentru cancelaria oficiului consular: (0049)-(0)-711.664.86.00 – la acest număr nu se oferă informații privind serviciile și procedurile consulare.

Fax: (0049)-(0)-711.664.86.22

E-mail: stuttgart@mae.ro

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Next Post

Lista cu magazinele romanești in Baden-Württemberg

Multi dintre noi își doresc sa-si amintească de gustul mâncărurilor de acasă si nu vor sa renunțe la bucătăria romanească chiar dacă trăiesc departe de casa. Acesta este motivul pentru care am făcut aceasta lista cu unele magazine pe care le-am găsit pe net. Daca cunoști si altele te rugam […]

Inscrie-te la News