Credinta da putere gandului

Read Time5 Minute, 21 Second

In toate epocile, adeptii religiei le-au insuflat oamenilor sa creada in multe, in dogme sau in principii de baza sub forma unui crez, dar n-au reusit sa le spuna cum sa obtina credinta. N-au afirmat niciodata ca, credinta este o stare de spirit care poate fi indusa prin autosugestie.

Intr-un limbaj pe care-l poate intelege oricine, vom descrie tot ce se stie despre principiul prin care se poate naste credinta acolo unde ea nu exista inca.

Credeti in dumneavoastra insiva; credeti in Infinit.

Credinta este elixirul etern care da viata, putere si actiune impulsului gandului!

Credinta este punctul de pornire in acumularea de averi!

Credinta sta la baza oricarui miracol sau mister care nu poate fi analizat prin legile stiintei!

Credinta este unicul antidot al esecului!

Credinta este elementul, comportamentul chimic ce, imbinat cu rugaciunea, ne ofera singura comunicare directa posibila cu Inteligenta Infinita.

Credinta este elementul care transforma vibratia obisnuita a gandului, zamislit de mintea umana limitata, in echivalentul sau spiritual.

Credinta este singura modalitate prin care forta cosmica a Inteligentei Infinite poate fi atinsa si folosita de om.

Gandurile care va guverneaza mintea

Demonstratia este simpla si usor de parcurs. Ea este inclusa in principiul autosugestiei. Sa ne concentram deci asupra autosugestiei si sa aflam ce este ea si cum se poate realiza.

Se stie foarte bine ca o persoana ajunge in final sa creada ceva ce isi repeta mereu, indiferent daca afirmatia este adevarata sau falsa. Daca cineva isi repeta in mod constant o minciuna, va ajunge sa o accepte ca adevar. Orice om este ceea ce este datorita gandurilor dominante carora el le permite sa-i domine spiritul. Gandurile pe care cineva si le implanteaza de buna voie in minte, si le incurajeaza entuziast, si cu care isi impleteste emotiile, sunt singurele forte motivatoare care dirijeaza si controleaza fiecare miscare, actiune si fapre a respectivei persoane!

Gandurile impletite cu emotii constituie o forta magnetica, ce atrage alte ganduri asemanatoare sau inrudite.

Un gand astfel magnetizat cu emotie se poate compara cu o samanta care, plantata in pamant fertil, germineaza, creste si da nastere altor si altor seminte, pana ce grauntele mic de la inceput se multiplica in milioane si milioane de graunte identice!

Spiritul uman atrage in mod constant vibratii care intra in armonie cu ceea ce-i domina mintea. Orice gand, idee, plan sau scop pe care il are cineva atrage o multime de ganduri de acelasi fel, le adauga fortei initiale si creste pana cand devine stapanul dominant si motivant al individului in a carui minte a fost zamislit.

Acum sa ne intoarcem la punctul de plecare, si sa aflam cum poate fi sadita in mintea noastra prima samanta a unei idei, a unui plan sau scop. E simplu sa ne dam seama: orice idee, plan sau scop pot fi sadite in spirit prin repetitia gandului. Iata de ce va cerem sa va formulati in scris scopul primordial, sau telul esential, sa-l memorati si sa-l repetati cu voce tare, zi de zi, pana ce aceste vibratii de sunet ajung in subconstient.

Luati decizia sa indepartati influentele oricarui mediu nefavorabil si puneti-va viata in ordine. Facand un inventar al posibilitatilor si al certitudinilor spiritului dumneavoastra, veti constata ca, dintre toate slabiciunile, cea mai mare este lipsa de incredere in sine. Acest handicap poate fi depasit, iar timiditatea poate fi transformata in curaj cu ajutorul principiului autosugestiei. Aplicarea acestui principiu poate fi realizata printr-un aranjament simplu al impulsurilor gandurilor pozitive, toate puse in scris, memorate si repetate, ce devin parte din echipamentul de lucru al subconstientului.

Cinci pasi catre increderea de sine

1. Stiu ca am capacitatea de a-mi implini scopul definit in viata; deci, imi impun o actiune perseverenta, continua spre a-l realiza si promit aici si acum sa implinesc aceasta actiune.

2. Sunt constient ca gandurile care imi domina mintea vor sfarsi prin a se traduce in actiune fizica, exterioara si se vor transforma treptat in realitate palpabila; asa dar imi voi concentra, vreme de 30 de minute in fiecare zi, toate gandurile asupra felului de om care vreau sa ajung, conturandu-mi in minte o imagine clara.

3. Stiu ca, prin principiul autosugestiei, orice dorinta pe care o pastrez mereu in minte va cauta, in cele din urma, sa-si gaseasca expresia in unele mijloace practice de a obtine obiectul aspiratiilor mele; deci voi petrece 10 minute pe zi cerand de la mine insumi sa-mi construiesc increderea in sine.

4. Am elaborat o descriere clara, in scris, a scopului meu principal in viata si nu voi renunta niciodata sa incerc pana nu voi fi dobandit suficienta incredere pentru a-l obtine.

5. Inteleg perfect ca nici o avere sau pozitie sociala nu poate dura vreme indelungata daca nu este cladita pe o temelie de adevar si dreptate, deci nu voi incheia nici o tranzactie din care nu profita toti cei pe care-i afecteaza. Voi reusi atragand catre mine fortele pe care doresc sa le folosesc si cooperarea altora. Ii voi conduce pe altii sa ma ajute, datorita disponibilitatii mele de a-i ajuta pe altii. Voi elimina ura, invidia, gelozia, egoismul si cinismul, invatand sa iubesc intreaga omenire, pentru ca stiu ca o atitudine negativa fata de ceilalti nu-mi va oferi niciodata succesul. Ii voi face pe altii sa creada in mine pentru ca eu voi crede in ei si in mine insumi. Voi adopta aceasta formula, o voi memora si o voi repeta cu voce tare zi de zi, crezand cu putere ca imi va influenta treptat gandurile si actiunile, astfel incat voi ajunge o persoana ce se poate sprijini pe ea insasi si va dobandi succesul.

In aceasta formula salasluieste o lege a naturii pe care nici un om n-a fost vreodata capabil sa o explice. Nu conteaza prea mult cum se numeste aceasta lege. Important este ca FUNCTIONEAZA spre gloria si succesul umanitatii, DACA este folosita constructiv. Pe de alta parte, folosita distructiv, va distruge la fel de prompt. Aceasta afirmatie contine un adevar foarte insemnat si anume ca acei ce accepta infrangerea si-si incheie viata in saracie, mizerie si nefericire actioneaza in acest fel prin aplicarea negativa a principiului autosugestiei. Cauza poate fi regasita in faptul ca toate impulsurile gandurilor au tendinta sa se invesmanteze in echivalentul lor fizic.

Un mic cadou: printeaza si lipeste intr-un loc vizibil de tine zilnic.

Distribuie StarMagazin

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Next Post

Cei sase pasi care-ti pot transforma dorintele tale in Aur

Visele se indeplinesc atunci cand dorinta le transforma in actiune concreta. Cereti vietii daruri importante si o veti incuraja sa vi le ofere. Orice om ce ajunge la varsta la care intelege scopul real al banilor incepe sa si-i doreasca. Nu ajunge sa-ti doresti ca sa te imbogatesti. Dar dorind […]

Inscrie-te la News