De ce i-a plătit Andrew Carnegie lui Charles Schwab un milion de dolari pe an?

starmagazin.eu
Read Time1 Minute, 51 Seconds

De ce i-a plătit Andrew Carnegie lui Charles Schwab un milion de dolari pe an sau peste trei mii de dolari pe zi? De ce? Oare pentru că Charles Schwab era un geniu? Nu. Pentru că știa mai multe despre fabricarea oțelului decât oricine altcineva? Nici vorbă.

Charles Schwab mi-a mărturisit personal că lucrase împreună cu mulți oameni care știau mai multe decât el despre producerea oțelului.Schwab a afirmat că a primit acest salariu, în mare parte, datorită capacității de a relaționa cu oamenii.

L-am întrebat cum reușea să facă acest lucru. Iată-i secretul, exprimat în propriile sale cuvinte, ce merită să fie imortalizate pe plăci de bronz și expuse în fiecare casă sau școală, în fiecare magazin sau birou din țară, cuvinte pe care copiii ar trebui să le memoreze în loc să-și piardă vremea cu memorarea conjugărilor verbelor din limba latină sau cantitatea de precipitații din Brazilia, cuvinte care ne vor transforma viața dacă reușim să le trăim:

„Consider că abilitatea mea de a stârni entuziasmul în rândurile oamenilor cu care lucrez este cea mai mare calitate pe care o posed, iar modalitătile de a scoate ceea ce este mai bun dintr-o persoană sunt aprecierea și încurajarea.Nimic altceva nu ucide în mai mare măsură ambiția unei persoane decât criticile din partea superiorilor ei. Nu critic niciodată pe nimeni.
Cred că o persoană e motivată să muncească atunci când i se oferă o recompensă. Prin urmare, sunt nerăbdător să laud, însă mă feresc să caut vreo vină. Dacă există vreun luau care să îmi placă, eu îl aprob inimos și îl laud cu dđmicie. ”

Asta e ceea ce a făcut Schwab. Ce fac însă oamenii obișnuiți? Exact opusul. Dacă nu le place un lucru, ei se răstesc la subordonați; dacă le place, nu spun nimic. După cum afirma vechiul stih:

„Odată am făcut ceva rău și mi s-a amintit mereu. De două ori am făcut bine, dar nimeni nu a spus nimic. ”

Carte recomandata de Star MagazinSecretele Succesului de Dale Carnegie

0 0
0 %
Happy
0 %
Sad
0 %
Excited
0 %
Angry
0 %
Surprise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Test tibetan care dezvăluie despre cine sunteți cu adevărat

Acorda-ti un moment pentru tine, relaxeaza-te și încerca  un test care se joaca cu inconștientul tău .Trebuie doar sa răspunzi la  trei întrebări elaborate de tradiția tibetană , fără sa te gândesti prea mult, ci să te bazezi pe primul impuls, și apoi să vezi cum combinația acestor răspunsuri îți poate  spune ceva despre tine . Pentru comoditate, […]

Inscrie-te la News