Deciziile: sunt drumul spre puterea personala

starmagazin.eu
Read Time7 Minute, 47 Second

„Omul se naște sa trăiască și nu să se pregătească să trăiască. ‘ BORIS PASTERNAK

In Polonia un electrician de la șantierele navale din Gdansk, pe nume Lech Walesa, făcea un lucru de necrezut: hotărâse să ia atitudine împotriva regimului comunist. El a organizat și a condus o grevă a muncitorilor și când s-a încercat arestarea lui și îndepărtarea de la locul de muncă, pur și simplu el a sărit peste zid. De atunci multe ziduri ąu căzut, nu-i asa?

Mai țineți minte când ați auzit știrea că a fost omorât John Lennon? Mai țineți minte când a erupt vulcanul Saint Helenš făcând una cu pământul totul pe o suprafață de 150 km2?

Gândiți-vă puțin. Unde vă aflați atunci? Cum erați? Cine erau prietenii dvs.? Care erau speranțele și visurile dvs.? Dacă v-ar fi întrebat cineva: „Oare ce veți face peste 10 sau 15 ani?” ce veți fi spus? Oare vă aflați astăzi acolo unde ați fi vrut atunci? Zece ani trec ușor, nu-i așa? Mai important însă ar fi să ne întrebăm: „Cum îmi voi trăi următorii zece ani din viată? Cum voi trăi azi pentru a crea mâinele pe care mi l-am propus? Ce voi viza de acum înainte? Ce este important pentru mine chiar acum și ce va fi important pentru mine pe termen lung? Ce pot face azi pentru a-mi modela destinul?”

Acțiuni diferite duc la rezultate diferite. De ce? Pentru că orice acțiune este o cauză pusă în mișcare și efectele sale se adaugă efectelor din trecut pentru a ne îndrepta către o direcție bine definită. Fiecare direcție în parte duce la o destinație de o importanță capitală: destinul nostru.

Adeseori îi întreb pe cei care se plâng de slujba pe care o au: „De ce v-ați mai dus Ia slujbă azi?” Răspunsul de obicei este: „Pentru că n-am încotro.”  Trebuie să ne amintim un lucru: nu există nirnic – obligatoriu în lumea asta. Dacă nu vă place slujba actuală, schimbați-o. Dacă nu vă place părerea pe care o aveți despre dvs., schimbați-o. Dacă vă doriți o mai mare vitalitate fizică și mai multă sănătate, și asta puteți schimba chiar acum. Într-o clipă puteți avea acces la putere care a modelat istoria.

„Nimic nu poate sta în calea voinței omului care este în stare să își pună în joc însăși viața pentru scopul propus. ‘

BENJAMIN DISRAELI

Există trei decizii pe care le puteți lua în orice moment al existenței dvs. pentru a deține controlul asupra destinului personal. Aceste trei decizii determină felul în care veți observa, în care veți simți sau veți acționa. De asemenea determină în ce măsură prezența dvs. va conta pentru ceilalți, precum și ce fel de persoană veți deveni. Dacă nu veți reuși să controlați aceste trei decizii, înseamnă că nu știți să vă stăpâniți viața. Când reușiți să le controlați, atunci învățați să vă sculptați experiența.

Cele trei tipuri de decizii care vă controlează destinul sunt:

  1. Deciziile legate de scopurile asupra cărora vă concentrați.
  2. Deciziile legate de valoarea pe care o dați lucrurilor.
  3. Deciziile legate de ceea ce trebuie să faceți pentru a crea rezultatele pe care le doriți.

CUM SĂ FOLOSEȘTI PUTEREA DE DECIZIE

  1. Nu uitați adevărata putere a luării de decizii. Aceasta este o metodă pe care o puteți folosi în orice moment și care vă va schimba întreaga viață. De îndată ce luați o nouă hotărâre, declanșați o nouă cauză dar și un nou efect, o direcție și o destinație a existenței dvs. Practic începeți să vă schimbați viața din momentul în care luați această nouă decizie. Nu uitați că atunci când vă simțiți copleșit sau aveți impresia că n-aveți încotro sau când „vi” se întâmplă tot felul de lucruri, puteți modifica totul, dacă vă opriți o clipă și vă hotărâți să acționați. Nu uitați, o hotărâre în adevăratul sens al cuvântului se măsoară prin faptul că ai trecut la o nouă faptă. Dacă nu există punere în practică înseamnă că nu v-ați hotărât cu adevărat.
  1.   Trebuie să înțelegeți că pasul cel mai greu în a obține ceva este implicarea totală — decizia reală. Punerea în practică a lucrurilor în care credeți este adesea mult mai ușoară decât hotărârea în sine, deci luați aceste decizii cu inteligență, dar faceți-o rapid. Nu stați să rumegați cum și dacă se poate. Studiile arată că oamenii care au reușit cel mai bine în viață iau decizii rapide, pentru că au o viziu.ne limpede asupra valorii lor și asupra a ceea ce vor să facă cu viața lor. Aceleași studii ‘mai arată că aceștia rareori își schimbă hotărârile, aproape niciodată. Pe de altă parte cei care cunosc eșecul, de obicei, iau greu hotărâri și se răzgândesc rapid, oscilând mereu înainte și înapoi. Luați o hotărâre fermă! Trebuie să înțelegeți că luarea unei decizii este o formă de a acționa în sine. Deci o bună definiție pentru o decizie luată ar putea fi „o informație pusă în practică”. Știți că ați luat cu adevărat o hotărâre atunci când ea este urmată de fapte. Ea devine o cauză pusă în mișcare. Adesea efectul unei hotărâri luate ajută la atingerea unui scop și mai important. O regulă esențială pe care singur mi-am impus-o este ca niciodată să nu trec de momentul lilării unei decizii fără să fac imediat un pas concret spre realizarea ei.
  2.  Luati des hotărâri. Cu cât luati mai multe hotărâri, cu atât veți deveni mai priceput în a le lua. Mușchii se dezvoltă prin exercițiu și același lucru este valabil și pentru „mușchii adoptării unor hotărâri. Descătușați-vă întreaga putere chiar acum luând anumite hotărâri pe care le-ați tot amânat. Nici nu vă dati seama ce energie și ce entuziasm vă vor aduce în viață.
  3.   Învătați din hotărârile luate. Nu există cale de întoarcere. Uneori o să mai dați greș, orice ați face. Când se întâmplă inevitabilul, în loc să vă boscorodiți, învățați ceva. Întrebați-vă: „Ce e bun în asta? Ce pot învăța din asta?” Acest „eșec” poate fi un incredibil dar indirect, dacă veți ști să îl folosiți pentru a lua hotărâri mai bune pe viitor. În loc să vă concentrați asupra obstacolelor de moment, puteți învăța cum să economisiți timp, bani și suferință. Aveți astfel posibilitatea să reușiți pe viitor.
  4.   Respectafi-vă hotărârile luate, dar rămâneți maleabil în privința abordării lor. De îndată ce v-ați hotărât cine vreți să fiți, de exemplu, nu vă frnpotmoliți în mijloacele prin care vă veți atinge obiectivul propus. Scopul contează. Pe el îl urmăriți de fapt. Mult prea des oamenii, atunci când hotărăsc ce vor de la viață, își aleg calea cea mai bună pe care o cunosc în acel moment— își întocmesc un plan sau o hartă — dar nu rărnân deschiși la posibile căi alternative. Nu fiți rigid în stiIul de abordare. Cultivați arta maleabilității.
  5.  Bucurați-vă de luarea deciziilor. Trebuie să știți că în orice moment o hotărâre pe care o luați vă poate schimba cursul vieții pentru totdeauna: persoana în spatele căreia stați la rând sau lângă care stați în avion, primul telefon pe care îl dați sau îl primiți, întâiul film pe care îl vedeți sau carte pe care o citiți ori pagina pe care o dați poate fi chiar acel lucru care va dezlănțui torente și tot ceea ce ați așteptat vreodată se va întâmpla dintr-o dată.

De ce oare oamenii persistă într-o relație ńesatisfăcătoare și nu sunt dispuși să găsească soluții sau să-i pună capăt și să o pornească în altă direcție? Pentru că știu că schimbarea ne duce către necunoscut și majoritatea oamenilor cred că necunoscutu este mult mai dureros decât ceea ce au trăit deja. Ca în vechiul proverb „Schimbarea dornnilor, bucuria nebunilor” sau „Să nu dați vrabia din mână pe cioara de pe gard”. Aceste convingeri ne îndeamnă să nu acționăm în direcția schimbării vieții noastre.

Dacă dorim o relație intimă, trebuie să ne depășim temerile de respingere și vulnerabilitate. Dacă vrem să intrăm în afaceri, trebuie să fim dispuși să ne depășim temerile că ne-am putea pierde siguranța zilei de mâine, pentru a obține ceea ce ne-am pus în gând. De fapt majoritatea lucrurilor de preț din viața noastră presupun o neł•espectare a reflexelor condiționate ale sistemului nostru nemos. Trebuie să ne dorn5năm temerile depășind aceste reflexe precondiționate și în multe cazuri, trebuie să ne transformăm teama într-o forță. De multe ori teama căreia îi permitem să detină controlul asupra noastră nici nu  devine realitate până la urmă. Se poate ca oamenii să lege, de exemplu, ideea de suferință de zborul cu avionul, deși nu există nici o logică pentru o asemenea fobie. Ei reacționează în funcție de o experiență dureroasă din trecut sau imaginară în viitor. Se poate să fi citit prin ziare despre accidentele de avion și acum evită să mai folosească acest mijloc de transport: permit fricii să dețină controlul asupra lor. Trebuie să ne asigurăm că ne trăim viața în prezent și reacționăm la lucruri reale, și nu la temerile noastre față de ceea ce a fost cândva sau ar putea fi vreodată. Este esențial să reținem că de fapt nu ne îndepărtăm de suferința reală; ne de ceea ce credem că ar duce la o suferință.

Smart Jurnal – carte

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Next Post

2Cellos : 2 Fețe - Stjepan Hauser și Luka Šulić

Încă la începutul anilor 20, Hauser a evoluat în cele mai mari teatre din Europa ca solist și cu multe dintre cele mai importante orchestre din Europa și străinătate, aterizând în țări precum Asia, Africa de Sud, Noua Zeelandă și Statele Unite. Debuturile sale au avut loc în săli de concerte de prestigiu, […]

Inscrie-te la News