Egalitatea de gen, de la salarii la poziții de conducere

starmagazin.eu
Read Time1 Minute, 34 Second

Germania adoptă primul plan strategic federal împotriva inegalității de gen

Guvernul federal german a acceptat o nouă strategie la nivel național pentru combaterea inegalității dintre bărbați și femei, în special la locul de muncă. Obiectivul planului strategic este de a reduce diferența dintre salarii și pensii între cele două sexe și de a face oportunitățile de carieră a femeilor egale cu cele ale bărbaților. În companii, cel puțin 30% din consiliul de administrație trebuie să fie femei. Această regulă va trebui să se aplice la 600 de companii în locul actualului 105. Cancelarul Angela Merkel a spus că a avut nevoie de zece ani pentru ca întregul Cabinet să se angajeze în aceasta cauza.

Un plan strategic compus din nouă faze

Odată aprobat definitiv, planul strategic prevede realizarea a nouă obiective de egalitate. Se pornește de la ideea că femeile sunt mai înclinate să muncească part-time din cauza angajamentelor lor familiare, astfel încât obiectivul este de a oferi femeilor mai multe oportunități pentru avansarea în carieră, poziții și salarii mai prestigioase egale cu cele ale bărbaților . Prin urmare, o parte din planul strategic prevede o creștere a numărului de femei în funcții de conducere, care din păcate sunt încredințate în principal bărbaților. Așadar, din cele patru locuri de muncă în consiliile de administrație sau administrative, cel puțin un loc de muncă trebuie rezervat unei femei.

Germania are un scor mediu scăzut la egalitatea de gen

Deși șeful statului German este o femeie, scorul pentru egalitatea de gen este sub media europeană, potrivit indicelui Institutului European pentru Egalitatea de Gen. În medie, o femeie câștigă cu 20% mai puțin decât un bărbat. Femeile ocupă cu 15% mai putin în cele mai importante poziții de muncă, cum ar fi în cadrul comitetului executiv și administrativ al unei companii. Planul strategic prevede, de asemenea, o mai bună reprezentare a femeilor în politică și servicii civile.

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Next Post

Castelul Hohenzollern: un castel încântător la câțiva km de Stuttgart

Castelul Hohenzollern se ridică deasupra masivului Alb Swabian, la 855 metri deasupra nivelului mării. Casa își ia numele de la familia Hohenzollern, o familie nobilă prusacă care a trăit aici din Evul Mediu timpuriu până la primul război mondial. Construit în prima jumătate a secolului al XI-lea, castelul a fost […]

Inscrie-te la News