Jerusalema – chiar toti o danseaza

starmagazin.eu
Read Time2 Minute, 59 Second

Cine s-ar fi gândit vreodată că o melodie din limba venda, o idiomă bantă vorbită în Africa de Sud și Zimbawe, va deveni sloganul verii 2020?

https://www.facebook.com/gabrielafanpage/videos/3041692812616556/

Jerusalema este hitul muzicianului și producătorului sud-african Master KG, care în câteva săptămâni a devenit una dintre cele mai reproduse piese din întreaga lume.

Pe plaje in piețele orașelor și orașelelor, în săli de sport și parcuri, în spitale și mănăstiri (nici măcar frații și călugărițele nu pot rezista apelului), Jerusalema este un dans pe care să-l danseze chiar toti este un mesaj de speranță și fraternitate universal.

Flash mob-urile din intreaga lume la sunetul acestei melodii se înmulțesc. Dar cum a început această provocare globală?

Cativa băieți mănâncă stând pe jos, pe trepte, sprijiniti de peretele unei case din satul lor se aude o melodie care-i face sa se ridice cu farfuriile in mana își bat palma și încep să danseze.

Sunt într-un Quintal, o curte tipică a caselor lui Luanda, iar acești tipi făceau cu totul altceva când muzica îi chema, iar ei raspund cu dansul. Sunt Adilson, Pires, Telma împreună cu câțiva prieteni și prin ei Jerusalema incepe sa devina viral. – Asta da Pandemie –

Ierusalimul este casa mea / Și acum știu / Salvează-mă / Condu-mă / Du-mă cu tine / Nu mă lăsa aici

Picioarele se îndreaptă înainte și înapoi, bazinul se mișcă, apoi torsul coboară ca un arc mic și se ridică din nou, inca cativa pași și sări din nou, iar privirea și corpul isi schimbă direcția. Acum sunt pe flancul drept, repetând mișcările de la început … dansul băieților Luanda au stimulat numeroasele videoclipuri amatoare care, prin Tik Tok, și-au amplificat difuzarea.

Îndrumă-mă / Îndrumă-mă / Îndrumă-mă / Nu mă lăsa aici.

Nu este casa mea, aici / Nu este regatul meu aici / Nu mă lași aici / Nu am nimic altceva / Lumea mea este acolo / Îndrumă-mă / Îndrumă-mă / Îndrumă-mă

Lansata anul trecut, piesa interpretată de artistul sud-african Master Kg, a fost lansată pe ultimul său album pe 24 ianuarie 2020, videoclipul piesei a fost vizionat de 57 de milioane de ori pe Youtube. Muzica, distracția și lipsa de griji, se opune textului, în limba Venda (un dialect bantu, care se vorbește într-o regiune de nord a Africii de Sud), o invocare la mântuire si salvare, pentru a putea depăși ceea ce suntem, cu speranța că nu va fi niciodată abandon și căruia trebuie să ne adresăm mereu, chiar dacă facem altceva.

Un dans care ne va urmări toată vara: îl vom auzi la radio, îl vom vedea la TV, va fi protagonistul flash mob-urilor și va fi dansata de toți peste tot, o melodie care a devenit virală datorită acestor băieți, care au început în mod natural să danseze făcând-ui pe toți cei care ii privesc sa-si dorească sa o danseze. În timp ce vom dansa, dacă ne amintim care este sensul acestui dans, dacă îl păstram în minte atât dansul cât si pe, Adilson, Pires, Telma și prietenii lor, dacă sufletul nostru este treaz și conectat, cu siguranță si picioarele noastre se vor mișca. mai bine.

Acest dans care aduce cu sine rugăciunea ca rasele umane să fie egale și să nu mai existe diferențe; un flash mob care dorește să transmită, prin plăcerea muzicii și a dansului, dorința de a ne mișca urmând un ritm personal care, prin grup, devine ritmul lumii.

Îndrumă-mă / Nu mă lăsa aici /Eu știu acum / Mă vei salva.

4 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Next Post

Cat am cheltuit noi pentru o scurta călătorie in Heidelberg & Miramar

Nu prea sunt vremuri propice pentru a călătorii in afara tării in care locuiești. Pandemia ne-a impus reguli pe care nu avem de ales, trebuie sa le respectam. Incertitudine creata de aceasta “Pandemie” multora dintre noi ne da o anumita stare de anxietate. Daca vrei sa pleci in afara tarii […]

Inscrie-te la News