Parerea – un bun ieftin

starmagazin.eu
Read Time3 Minutes, 0 Seconds

Poate ca domnul Ford a intarziat prea mult in efectuarea schimbarii, dar reversul medaliei este ca fermitatea hotararii sale i-a adus o avere uriasa inainte ca el sa fie nevoit sa schimbe modelul. Nu incape indoiala ca obiceiul domnului Ford de a-si mentine ferm decizia a luat dimensiunile incapatanarii, dar aceasta insusire este de preferat incetinelii in luarea unei hotarari si rapiditatii in a o schimba.

Parerea – un bun ieftin

Majoritatea oamenilor care nu reusesc sa stranga destui bani pentru a-si satisface propriile exigente sunt, in general, usor de influentat de parerea altora. Ei lasa in seama ziarelor si vecinilor barfitori sarcina de a gandi in locul lor. Parerile sunt cele mai ieftine bunuri de pe pamant. Fiecare are o multime de pareri si e gata sa le comunice oricui e dispus sa le accepte. Daca sunteti influentat de pareri cand formulati hotarari, nu veti reusi in nici o intreprindere, cu atat mai putin in prefacerea dorintei voastre in bani.

Daca veti fi influentat de parerile altora, nu veti avea dorinte proprii.

Pretuiti-va propria judecata cand incepeti sa puneti in practica principiile descrise aici, ajungand la propriile decizii si urmati-le. Nu credeti in nimeni, cu exceptia membrului grupului dumneavoastra Minti Superioare, si fiti foarte sigur, atunci cand va alegeti grupul, ca nu-i alegeti decat pe aceia care sunt in spiritul scopului vostru si se potrivesc cu el.

Prietenii apropiati si rudele, desi nu au in intentie sa o faca, il handicapeaza adeseori pe cel caruia ii ofera parerile lor, si uneori prin ridicolul la care il supun pe bietul om, desi ei nu vor altceva decat sa starneasca rasul. Mii de oameni sufera de complexe de inferioritate toata viata, pentru ca vreo persoana binevoitoare, dar nestiutoare, le distruge increderea de sine prin pareri sau ridiculizari.

Aveti un creier si o minte proprie. Folositi-le si veti ajunge la hotararile proprii. Daca aveti nevoie de fapte si informatii de la altii care sa va ajute sa va formulati hotararile, cum se va intampla probabil in multe ocazii, adunati-le discret, fara sa va dezvaluiti scopul.

Este o caracteristica a celor care nu au decat o spoiala de cunostinte sa incerce sa lase impresia ca stiu mai multe. Astfel de oameni vorbesc, in general, prea mult si asculta prea putin. Lasati-va ochii deschisi si urechile destupate  si gura inchisa, daca vreti sa deprindeti obiceiul hotararilor prompte. Cei ce vorbesc prea mult fac prea putin. Daca vorbiti mai mult decat ascultati, nu doar va veti priva de multe ocazii de a acumula cunostinte folositoare, ci va veti dezvalui planurile si scopurile celor care vor fi incantati sa va infranga din invidie.

Retineti si ca, de fiecare data cand vorbiti in prezenta unei persoane care are numeroase cunostinte, ii oferiti exact tot ceea ce stiti si, mai ales, ceea ce nu stiti! Intelepciunea reala se vadeste de obicei prin modestie si tacere.

Retineti ca fiecare asociat pe care vi-l alegeti este, asemenea dumneavoastra, in cautarea prilejului de a face bani. Daca va dezvaluiti toate planurile v-ar putea surprinde sa aflati ca altcineva a implinit scopul dumneavoastra, punand in aplicare inaintea dumneavoastra planurile de care ati vorbit fara precautie.

Una din primele decizii pe care trebuie sa le luati trebuie sa fie: tineti-va gura inchisa si ochii si urechile deschise.

Ca sa nu uitati sa urmati acest sfat, va va fi de ajutor o copie a urmatoarei lozinci scrise cu litere de-o schioapa si pe care o veti pune undeva la vedere: Numiti ceea ce vreti sa faceti, dar mai intai aratati-l.

Aceasta zicala este echivalenta cu: conteaza cel mai mult ce faceti, nu ce spuneti.

#StarMagazin

0 0
0 %
Happy
0 %
Sad
0 %
Excited
0 %
Angry
0 %
Surprise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cele 10 regrete ale omului

Cand am citit cele 10 regrete ale omului nu ştiam ce să spun. Fără să înţeleg de ce, eram mişcat. Poate pentru că citisem ce urma să se întâmple şi cu mine, dacă nu făceam urgent câteva schimbări. Poate pentru că mi se pusese în faţă propria mea condiţie muritoare. […]

Inscrie-te la News