Reluarea programului de lucru cu publicul la ghișeele consulare

starmagazin.eu
Read Time2 Minute, 31 Second

Începând cu data de 2 iunie 2020, Ambasada României la Berlin și Consulatele Generale ale României la Bonn, München și Stuttgart își vor relua activitatea de lucru cu publicul solicitant de servicii consulare, conform orarului afișat aici.

Într-o primă etapă, vor fi preluate exclusiv cererile persoanelor ale căror programări au fost anulate ca urmare a suspendării relațiilor cu publicul în intervalul 18 martie – 31 mai 2020. Persoanele respective vor fi notificate prin corespondență electronică (e-mail) și se vor putea reprograma în perioada următoare, prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Ceilalți solicitanți de servicii consulare se vor putea programa numai ulterior procesării tuturor cererilor din categoria specificată anterior. În consecință, sistemul de programări accesibil prin platforma www.econsulat.ro va afișa locuri disponibile pentru ceilalți solicitanți de servicii consulare numai după reprogramarea integrală a persoanelor cărora li s-au anulat programările inițiale din intervalul 18 martie – 31 mai 2020.

În interesul protejării sănătății dumneavoastră și a personalului consular în contextul pandemiei de Covid-19, se impune evitarea aglomerării de persoane în incinta secției consulare / oficiului consular. În acest sens, vă rugăm insistent să nu vă deplasați la ambasadă / consulate fără o programare prealabilă.

De asemenea, persoanele care s-au programat pentru depunerea unor cereri de servicii consulare trebuie să se asigure în prealabil că se află în posesia tuturor documentelor necesare, pentru a evita deplasările repetate, să respecte ora programării și să nu vină însoțite de alte persoane, decât dacă prezența acestora este indispensabilă la depunerea cererilor respective.

În cursul vizitei la secția consulară / oficiul consular, vă rugăm să respectați cu strictețe următoarele reguli:

  • să purtați mască facială și mănuși de protecție;
  • să utilizați soluțiile dezinfectante puse la dispoziție;
  • să păstrați distanța de siguranță de minimum 2 m între persoanele din incintă;
  • să vă conformați indicațiilor personalului consular și ale angajaților însărcinați cu paza și menținerea ordinii;
  • să așteptați în exteriorul secției consulare / oficiului consular, până când este posibil accesul, în eventualitatea în care numărul vizitatorilor din interior nu permite respectarea distanței de siguranță între persoane;
  • să nu intrați neinvitați în spațiul de discreție din proximitatea ghișeelor;
  • să păstrați curățenia în incintă, inclusiv în spațiile sanitare;
  • să nu prelungiți, peste durata strict necesară, șederea la ghișeu și conversațiile cu personalul consular.

Persoanele care au fost depistate ca purtătoare ale virusului SARS-CoV-2, inclusiv cele asimptomatice, precum și cele care prezintă simptome specifice unei astfel de infecții sunt obligate să se abțină în orice situație de la deplasarea la secția consulară / oficiul consular. Persoanele contaminate sau suspecte se pot programa / reprograma doar după consultarea și cu avizul personalului medical abilitat, care atestă că acestea nu (mai) sunt contagioase.

Facem apel la responsabilitatea civică și la înțelegerea dumneavoastră pentru respectarea regulilor enunțate anterior, care sunt destinate nu doar menținerii funcționalității sistemului consular, ci, în primul rând, protejării sănătății publice și salvării de vieți.

Adresa Consulatului Roman din Stuttgart: Hauptstätter Str. 70, 70178 Stuttgart
Email: stuttgart@mae.ro

Website: http://stuttgart.mae.ro/

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Next Post

Consulatul General al României la Stuttgart

Consulatul General al României la Stuttgart a fost inaugurat oficial la data de 6 decembrie 2019, în prezența ministrului afacerilor externe al României, domnul Bogdan Aurescu. Prin operaționalizarea sa integrală, oficiul consular de carieră de la Stuttgart a fost deschis publicului solicitant de servicii consulare, devenind, de la momentul inaugural, cea mai nouă componentă […]

Inscrie-te la News