Unii oameni aduc fericire oriunde se duc, alții doar atunci cand pleaca

starmagazin.eu
Read Time3 Minutes, 38 Seconds

Unii oameni vin în viața noastră să ne învețe să nu fim ca ei. Pentru că, așa cum spunea Oscar Wilde, „unii aduc fericire oriunde merg; alții doar când pleacă ”. Cu toate acestea, acești oameni ne învață și ceva, în timp ce ne fac să suferim, pentru că ne oferă posibilitatea de a ne gestiona sentimentele în mod diferit de ele.

Viktor Frankl a scris că viața este un potențial semnificativ și că putem extrapola și învăța din lucrurile care ne-au făcut să suferim. Deși uneori este posibil să nu găsim sensul anumitor relații negative, în realitate acestea ne oferă o viziune asupra lumii necunoscute anterior.

Cu alte cuvinte, înseamnă că aceste experiențe ne învață ce trebuie să valorizăm și ce ne aduce doar suferința. Ne arată ceea ce nu vrem să devenim.


Principiile noastre se consolideaza datorită anumitor experiențe

A fi martori ai nedreptății și a simți o mare stare de rău datorită comportamentului pe care ni-l rezervă unii, ne ajută să reflectăm asupra principiilor noastre și să consolidăm, în acest fel, convingerile noastre despre ceea ce este bine și ceea ce este rău.

Trădările, răceala, aroganța ne creeaza mult rău. Uneori, cel mai dureros lucru este să nu-i mai recunoaștem pe oamenii care ne-au înconjurat cândva. Există oameni care, până la urmă, se arată pentru ceea ce sunt cu adevărat, atunci când nu mai au nevoie de noi și nu ascund acest fapt.

Când se întâmplă acest lucru, durerea în sine ne permite să ne revizuim prioritățile și propriile comportamente față de ceilalți. Din acest motiv, uneori, sa treci prin momente proaste ne face sa devenim oameni mai buni.

Ne ajută să apreciem alte sentimente și ne promovează creșterea. Toate acestea necesită o muncă interioară mare, care ne permite să înaintăm și să nu acumulăm rău, sentimentele de vinovăție sau resentimentele.

Depărtarea de oamenii care creează probleme este bună pentru sănătatea noastră și pentru sufletul nostru

Când trebuie să ne îndepărtăm de oamenii care ne rănesc, este bine să ne jucăm cu avantajul avansului. Adică, profitați de faptul că reacțiile și intențiile lor sunt din ce în ce mai previzibile. Acest lucru ne permite să ne raportăm la alții într-un mod diferit, deoarece putem gestiona mai bine mediul înconjurător.

În acest sens, nu trebuie să acordăm atâta importanță ceea ce fac acești oameni, ci să ne concentrăm atenția asupra lecțiilor pe care le putem învăța din ceea ce am trăit, ajutându-ne să creăm oportunități de creștere și să lucrăm la respectul de sine și al forței noastre.

Pentru că, până la urmă, cine se așteaptă întotdeauna la ceva vor fi dezamăgiți și sa aștepti ceva de la cineva iti poate provoca deziluzie și supunere, făcând sa-ti dispara oxigenul psihologic, contaminând-ti emoțiile și amplificându-ti anxietățile.

Menținerea perspectivei ne va ajuta să obținem o anumită indiferență și să coborâm de la acele rulouri emoționale, permițându-ne să separam preocupările noastre de cele ale altora și să ne scăpăm de nesiguranțe și de reacțiile lor disproporționate.

Ideea este să ne limpezim mintea și să ne expunem gândurile și emoțiile fără teamă de consecințe. Acest lucru ne va oferi rezultate rapide, directe și satisfăcătoare: problemele noastre se vor diminua și vom putea trăi în pace.

Când cineva încearcă să ne facă rău intenționat, atunci trebuie să alegem dacă să lăsăm deschise ferestrele noastre emoționale pentru a permite să intre acel aer toxic care ne sufocă.

Viața este prea scurtă pentru a o trăi tulburati de ceea ce fac sau nu fac oamenii din jurul nostru. Din acest motiv, cea mai bună decizie pe care o putem lua este să ne îndepărtăm de tot ceea ce este negativ și să ne apropiem de ceea ce ne face să ne simțim bine.

StarMagazin

0 0
0 %
Happy
0 %
Sad
0 %
Excited
0 %
Angry
0 %
Surprise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Disciplina este puntea între gând şi realizare

 Daca există un element hotărâtor pentru căutarea încununată de succes a bogăţiei şi fericirii, acesta este disciplina. Şi totuşi, atunci când vine vorba de acest concept, cea mai mare parte a oamenilor îl resping, aşa cum izgonesc din minte imagini precum cea a unui sergent dur sau a unui profesor […]

Inscrie-te la News